Aksjer innen aluminium

Norge har i mange år vært en storprodusent av aluminium, og i hvert fall innenfor næringslivet har dette med aluminium blitt noe velkjent og nærmest en del av den nasjonale identiteten. Derfor er det nok også mange som har tenkt tanken om å investere sine penger innenfor aksjer i aluminiums-selskaper. Her får du noen gode tips om dette, og noen alternativer som også kan passe for deg.

contactsNår man tenker aluminium i Norge, så tenker man kanskje først og fremst på Norsk Hydro. Dette er et tradisjonsrikt selskap som tidligere også drev med produksjon av gjødsel og utvinning av olje og gass, men som nå først og fremst satser på aluminiums-bransjen. Driften til selskapet må beskrives som god, men problemet de har hatt ganske lenge er at prisene på aluminium har vært forholdsvis lave i ganske lang tid. Årsaken er delvis at det produseres mye, delvis at det produseres til allerede overfylte lager, og delvis at produsentene i tillegg allerede har mye kapasitet som ikke er tatt ut. Dette gjør at det skal en del endringer til for at aluminium virkelig skal ta av.

Den som drømmer om å bli rik på Hydro-aksjer kan også vurdere morsommere måter å ta risiko på. Et eksempel vil være å spille Blackjack, et enkelt kortspill som man finner på et hvilket som helst nettkasino. Noe av det beste med dette spillet er at det har en svært liten fordel for huset, dersom man bare lærer seg å spille riktig. Dersom man har lett for matematikk og kan lære seg de ganske enkle reglene, kan dette potensielt være en kilde til store gevinster. Som vanlig kommer det selvfølgelig an på hvor mye man satser.

Dersom man likevel skal satse innen aksjer, spesifikt aksjene til aluminiumsprodusenter, er det viktig å være klar over den ekstremt høye samvariasjonen mellom prisen på aluminium og prisen på aksjene. Dette gjelder ikke bare Norsk Hydro, men også andre selskaper. Å satse på aluminiums-aksjer er med andre ord ensbetydende med å satse på høyere aluminiumspriser.